asdew asdew Author
Title: Böğürtlen reçeli nasıl yapılır
Author: asdew
Rating 5 of 5 Des:
Birbirinde güzel resimlerimizin yanı sıra arada sizlere değişik konularda bilgiler vermeye devam edeceğiz. Bugünkü konumuz Böğürtlen r...

Birbirinde güzel resimlerimizin yanı sıra arada sizlere değişik konularda bilgiler vermeye devam edeceğiz. Bugünkü konumuz Böğürtlen reçeli tarifi,böğürtlen reçeli nasıl yapılır,kısa sürede reçel nasıl yapılır üzerine olacak. Malum yaz ayındayız ve meyvenin bol olduğu bir dönemdeyiz. Kışa hazırlık açısından çeşitli kurutmalıklar,reçeller ve salçalar önemli bir yer tutmakta. Şimdi geçelim reçelimizin yapımına. Bu reçel tarifini istediğiniz miktarda ve çeşitte meyve ile yapabilirsiniz .

500 g böğürtlen
500 g şeker
2-3 damla limon suyu
Meyveleri yıkayıp tencereye koyun üzerine şekeri dökün ve ocağınızın en küçük gözüne en kısık ayarda (ocağın düğmesini kapatıyormuş gibi ayarlayabilirsiniz) yakın tencereyi üzerine koyun şekerler eriyene meyveler sulanana kadar bekleyin.İyice suyunu salınca ocağınızın altını açın ,kaynayınca saatinize bakabilirsiniz tam 13 dakika sonra limon suyunuda sıkıp tencereyi ocaktan alabilirsiniz reçeliniz hazır.Kaynarken taşmamasına dikkat edin ,ocağın altını kısmayın kısık ateşte yaparsanız biraz sulu bir kıvamda oluyor.

Advertisement

 
Top