asdew asdew Author
Title: Bel ve boyun ağrılarına Boswellia serrata tedavisi
Author: asdew
Rating 5 of 5 Des:
Boswellia serrata kül renkli kağıt gibi kabuğu ile orta boy bir ağaçtır. Bu ağacın reçinesi modern ve geleneksel tedavi yöntemlerinde kulla...
Boswellia serrata kül renkli kağıt gibi kabuğu ile orta boy bir ağaçtır. Bu ağacın reçinesi modern ve geleneksel tedavi yöntemlerinde kullanılmaktadır.Hindistan ve Afrikada yetişen bitkinin en çok reçinesinden yararlanılmaktadır.Boswellia serratanın reçinesi asitlidir. Bu asidin çeşitli yollarla vücuttaki iltihabı azalttığı tesbit edilmiştir. Boswellia Serratanın reçinesi ayrıca astım,bronşit,ishal, dizanteri,guatr,osteoartrit,romatoid artrit,karaciğer ve romatizma için çare olarak Hindistanda alternatif tıp hizmetlerinde kullanılmaktadır.
Yapılan araştırmalara göre Boswellia Serrata son zamanlarda bel ve boyun ağrılarının tedavisinde de kullanılmaktadır. Ayrıca eklem ağrılarının giderilmesinde de kullanılan Bosswellia Serrata iştahsızlık sorununda da kullanılan bir bitkidir.
Eczanelerde tablet halinde satılan bitkinin birçok hastalığa iyi geldiği tesbit edilmiştir. Fakat bu gibi ilaçları doktor kontrolünde almanız önemle rica olunur.
Boswellia serrata bitkisine ait birkaç resim
Boswellia serrata
 Bosswellia Serrata
 Bosswellia Serratanın çiçeği
 Bosswellia Serrata bodur bir ağaçtır.
 Bosswellia Serratanın reçinesinden çeşitli ilaçlar yapılmaktadır.

Advertisement

 
Top